Blog

Slabost med vožnjo

5. julij 2024ČlanekLeonvet Ekipa

Za mnoge nas je naš kosmati prijatelj pravi član družine in radi bi ga povsod vzeli s seboj, tudi na potovanja. Vendar pa se lahko med vožnjo v avtomobilu pri psih pojavijo nekateri nelagodni simptomi, kot je slabost, ki lahko pokvari veselje potovanja tako za njih kot za nas. Kako jim lahko pomagamo in naredimo vožnjo prijetnejšo?

Slabost med vožnjo

Navajanje na vožnjo

Če vaš pes ni vajen vožnje v avtomobilu, je dobra praksa postopoma ga navajati na to izkušnjo. Začnite s kratkimi vožnjami v okolici doma, kjer bo pes spoznaval, da je vožnja nekaj običajnega in prijetnega.

Pravilna postavitev

Med vožnjo psa nikoli ne puščajte prostega v avtomobilu. Uporabite varnostni pas ali transporter, ki bo psu nudil udobje in stabilnost med vožnjo. Tako se bo pes počutil varnega in stabilnega.

Izogibanje hranjenju pred vožnjo

Pred dolgo vožnjo se izogibajte hranjenju psa, saj lahko poln želodec prispeva k slabosti. Raje ga hranite po prihodu na cilj.

Pogoste pavze

Na daljših vožnjah redno ustavljajte in omogočite psu kratek sprehod in odmor. S tem se boste izognili prevelikemu nelagodju zaradi daljše vožnje.

Svež zrak

Poskrbite za dobro prezračevanje v avtomobilu, saj svež zrak pomaga preprečevati slabost.

Pomiritev

Če vaš pes kaže znake slabosti, mu lahko pomagate s pomirjevalnimi sredstvi, ki so primerna za pse in jih predpiše veterinar.

Pozornost in tolažba

Med vožnjo bodite pozorni na svojega psa, mu nudite tolažbo in mu pokažite, da je vse v redu. Vaša prisotnost mu lahko pomaga občutiti varnost in udobje.

Posvet z veterinarjem

Če se težave s slabostjo med vožnjo pogosto pojavljajo, se posvetujte s veterinarjem. Lahko vam svetuje ustrezno terapijo ali ukrepe za lajšanje nelagodja vašega psa.

Kontakt

ambulanta@leonvet.si

Telefon

(05) 292 78 00

Dežurni telefon

(064) 11 22 77

Urnik

PON-PET: 7.00 - 20.00

SOB: 8.00 - 13.00

NED in PRAZNIKI: ZAPRTO

Centralni register hišnih živali

Družbena omrežja

Leonvet @ Vse pravice pridržane